Zingen

Elke ochtend na het ontbijt gaan we samen zingen. Vierstemmig of in canon, een klassiek kampnummer als Evening rise of So happy together, of misschien wel een gearrangeerd popnummer?

Elk jaar gaan enkele deelnemers aan de slag om het zingen voor te bereiden. Zij zorgen voor het samenstellen van de kampbundel en begeleiden het zingen ’s ochtends en ’s avonds. Als het lukt geven we een concert met de door ons ingestudeerde liedjes in een dorpje in de buurt.

zingen langeac

Plenum

Het ‘plenum’ vindt iedere kampdag plaats tussen 11u en 13u. Met de volledige groep worden we meegenomen in een verdiepende activiteit die wordt vormgegeven door een (of meerdere) deelnemers. Een plenum kan zowel ons lichaam als ons denken in beweging brengen. Het uitgangspunt is dat we aan de hand van de inspiratie van de ander samen een centrale vraag of thema gaan verkennen en elkaar daarin ontmoeten.

De middag

Tijdens de middag is alles mogelijk!

Heb je zin om te schilderen? Wil je een groot bordspel spelen? Wil je samen een boek lezen en bespreken? Of neem je liever wat rust in je hangmat? Is er een workshop die je graag met een kleine groep wil doen, of iets dat je wil oefenen? Alleen of samen? Het kan allemaal.

We openen gezamenlijk de middag na de lunch. Wie zin heeft iets te organiseren, neemt het initiatief en nodigt de anderen uit. Wie graag aansluit, sluit aan. Zo ontstaan er een heleboel verschillende mogelijkheden van dingen die je kan gaan doen.

Heb je iets specifieks in gedachten dat je tijdens een middag wil doen? Neem dan wat je daarvoor nodig hebt mee op kamp.

Avond

Na het avondeten is er tijd voor een avondactiviteit. Een wandeling, een avondspel, een gespreksthema, een open podium, … Ook dat geeft iemand voor de anderen vorm.

Dagsluiting

Na de avondactiviteit ronden we de kampdag af met een dagsluiting die door de priester wordt verzorgd.

Als iemand daarna een vuurtje maakt, kunnen we nog gezellig kletsen of zingen bij het kampvuur. En wie weet duikt iemand de keuken in voor een evening snack…