Op deze pagina vind je alle praktische informatie.

Het terrein bereiken

Wanderkamp 2024
Establet, La Drôme (Frankrijk). 

Per auto

De reis naar het kampterrein in Establet ligt op ongeveer 1.195 van Ruinen. Afhankelijk van het verkeer en rustpauzes komt dit uit op 13 tot 18 uur rijden. Vanuit Nederland is de kortste route via Maastricht, Luik, Metz, Nancy, Dijon, Lyon naar de Drôme.

Laat in het reisoverzicht (zie deelnemerspagina) weten of en hoeveel personen met jou mee kunnen rijden van en naar kamp! Zo is de reis gezelliger, duurzamer en kan je de kosten delen.

 

Met het OV

Flixbus

Vanuit verschillende steden in NL en BE kan je flixbus nemen naar Valence – de dichtsbijzijnde grote stad. Vanuit Valence moet je nog de regionale trein (TER) of bus nemen naar Luc-en-diois om daar opgehaald te worden. Deze optie heeft wel wat meer overstappen dan met de trein.

Tip: het kan soms handiger zijn om met de flixbus vanuit een andere grote stad te vertrekken. Check verschillende routes in de planner voor de beste route voor jou.

 

Trein

Het station van Luc-en-Diois is het dichtstbijzijnde station in de buurt van het kampterrein. Vanuit Parijs zijn er enkele verbindingen met de trein die je met één overstap in 4 à 5 uur naar Luc-en-Diois brengen. Vanuit Nederland en België kan je naar Parijs met de trein in 2-4 uur (Eurostar.com) of met de bus in 4-8 uur (Flixbus.nl of flixbus.be, BlablaBus.nl). We zullen proberen met de deelnemers die een auto hebben te regelen dat de mensen die met het OV komen worden opgehaald van het station in Luc-en-Diois.

bv: goede optie naar Luc-en-Diois vanuit Parijs op di 23 juli

7:14 TGV vanaf Parijs gare de Lyon > Valence Ville; overstappen op TER naar Luc-en-Diois om 10:04, aankomst Luc-en-Diois 11:34.

Er bestaat ook een nachttrein direct vanuit Paris (station Austerlitz, om 20:51) naar Luc-en-Diois. Die komt wel (al) om 05:30 aan op Luc-en-Diois, dus dan zal je waarschijnlijk nog even moeten wachten tot iemand je die ochtend komt ophalen voor het laatste stukje naar het kampterrein.

Tip: wil je in de zomer meer gaan treinen, koop dan online of via de treinreiswinkel een Interrailpas.

 

Ten slotte
  • Als je met het OV gaat, denk er ook aan om je terugreis te boeken!
  • Voor je de terugreis boekt bedenk of je kan en wil meehelpen met afbouwen van het kamp
  • Houd rekening met drukte in en rond Parijs op de terugreis begin augustus, voor zowel de reis met auto als OV.

Begin & einde

Begin van het kamp

Het kamp begint op dinsdag 23 juli 2024.

Einde van het kamp

Het kamp is afgelopen op 2 augustus 2024.

We willen je vragen om, als je niet komt opbouwen, niet voor dinsdag aan te komen.

Voor & door: opbouw & afbouw

In de aanloop naar kamp komt er een logistiek plan voor Wanderkamp 2024 met een concrete vraag waarbij je als deelnemer kan helpen.

Sowieso zijn helpende handen welkom bij het inladen van alle spullen op het kampterrein in Berka en bij het transport. Heb je een grote wagen en/of aanhangwagen en zie je het zitten om materiaal mee te nemen naar het kampterrein? Laat het zeker weten!

Gewoonlijk gebeurt het ophalen van de spullen en het transport een viertal dagen voor het kamp begint. De opbouw start gewoonlijk op de zaterdag voor het kamp begint.

Weet je nu al dat je daar graag bij helpt? Schrijf het dan alvast in je agenda!

Ik weet nu al dat ik wil helpen met opbouw en/of afbouw!