Koken
Ook het koken gebeurt natuurlijk door ons allen. We eten lekker biologisch en vers, en we proberen zoveel mogelijk met lokaal voedsel te werken.
Omdat het voor de meeste ingrediënten handiger is om op voorhand te bestellen, is er door de kadergroep een basismenu gemaakt.
In de keuken kan je dus met de bestelde ingrediënten aan de slag. Je kan koken wat er op het menu gepland staat, of met de ingrediënten die je voor die dag vindt iets helemaal anders bedenken.
Zowel het ontbijt, de lunch als het avondeten wordt iedere dag door een klein groepje opgenomen. Je kiest zelf welke dagelijkse taak je op je neemt, en dat kan dus ook koken zijn!
Boodschappen doen
We proberen zoveel mogelijk alle boodschappen op voorhand te doen, en in grote hoeveelheden te bestellen. Zo besparen we tijd en geld. Af en toe is er toch nog iets nodig uit een (biologische) winkel in de buurt, dan kan je er als boodschapper op uit.
Het kampterrein onderhouden (TD)
Traditioneel heeft een Helioskamp een Technische Dienst (TD). Tijdens Wanderkamp dragen we allemaal samen zorg voor het terrein. Elke dag zijn er een paar mensen die in het TD-groepje zitten en het water opwarmen voor de afwas, de afwasstraat klaarzetten, ervoor zorgen dat de toiletten netjes zijn en ’s avonds de olielampen neerzetten.